English »
עוף שלם צלוי עם בטטות וסילאן

מתכונים

עוף שלם צלוי עם בטטות וסילאן

עוף מושלם ! בתבנית אחת

מצרכים (6 מנות):

  • 1 עוף במשקל כ-2 ק"ג, עוף עוז והדר
  • 2 פרוסות לחם (אפשרות)
  • 1 לימון
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 2/3 כוס סילאן, חצר כנרת
  • 6-8 או לפי הטעם ששיני שום, קלופות
  • 1/2 כפית פלפון צ'ילי מיובש כתוש
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 5 בטטות בינוניות, חצויות וחתוכות ל 4-5 (לא צריך לקלף)

הוראות הכנה

  1. מניחים בתבנית שתי פרוסות לחם ומניחים עליהן את העוף (כיוון שהבטטות והעוף נצלים באותה תבנית, הפרוסות ייספגו את המיצים מהעוף וכך הם לא ירככו את הבטטות, שיישארו פריכות בסוף הצלייה).
  2. סוחטים על העוף את המיץ מהלימון, בכל הצדדים וגם בחלקו הפנימי. מתבלים במלח ובפלפל מכל הצדדים.
הרוטב:
  1. מערבבים בקערה את השמן, הקינמון הטחון, הסילאן ושיני השום, ואם רוצים גם את הצ'ילי המיובש (לילדים, אפשר לשים מעט צ'ילי או להוריד אותו) ורוטב הסויה.
  2. שומרים 4-3 כפות מהרוטב בצד, יוצקים את השאר על העוף מכל צדיו ומורחים אותו גם מבפנים ובחלקו התחתון.
  3. אם יש זמן משאירים שעתיים (או למשך לילה). אם אין, ממשיכים מיד. מסדרים סביב לעוף את הבטטות, מתבלים אותן במלח ובפלפל ויוצקים עליהם מה שנשמר מהרוטב.
  4. מחממים את התנור לחום גבוה 200 מעלות.
  5. צולים את העוף והבטטות 15-20 דקות, בלי כיסוי, עד שהם מזהיבים
  6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים עוד כשעה, או עד שהעוף עשוי ורך והבטטות צלויות מבפנים ופריכות וזהובות מבחוץ.
  7. מוציאים ומשהים 10 דקות בטמפרטורת החדר. מגישים.

לצפייה בהכנת המתכון





עוז והדר ברשת
  לעמוד שלנו »
  לערוץ שלנו »

כתובת
כתובת: ת.ד 865 שגב שלום
טלפון: 08-6293200
פקס: 08-8610800