English »
כרעי עוף צלויות בתנור עם שזיפים ופטריות

מתכונים

כרעי עוף צלויות בתנור עם שזיפים ופטריות

מנה שכמה שהיא קלה להכנה ככה היא טעימה!


מצרכים:

  • כרע עוף - 4 » יחידה - סה"כ (1.4 ק"ג), חצויות או שלמות.
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם), קצוץ.
  • עגבניה - יחידה בינונית (172 גרם), חתוכה לקוביות.
  • שום - שן (7 גרם), כתושה.
  • צימוקים - 2 » כף - סה"כ (42 גרם), כהים.
  • שזיף מיובש - 5 » יחידה - סה"כ (55 גרם), מגולענים.
  • פטריות - חבילה (210 גרם), סלסלת פטריות חתוכות לרצועות.
  • מרק פטריות ללא תוספת מונוסודיום גלוטמט - כף שטוחה (12 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (5 גרם), 1/4 כפית + 1/4 כפית.
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם), 1/4 כפית + 1/4 כפית.
  • קינמון טחון - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
  • פפריקה מתוקה - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • קמח חיטה לבן בהיר - 3/4 » כוס - סה"כ (116 גרם)
  • שמן זית כתית מעולה קלאסי מעודן - 1.5 » כף - סה"כ (15 מ"ל), כף + 1/2 כף.
  • תפוח אדמה - 2 » יחידה בינונית - סה"כ (338 גרם), חתוכים לרצועות עבות.
  • מים - כוס (240 מ"ל)


הוראות הכנה

  1. מערבבים 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור ופפריקה, מפזרים על העוף מכל הצדדים ומשהים בצד ל- 15 דקות.
  2. שמים קמח בצלחת עמוקה, מכניסים את העוף ומקמחים משני הצדדים.
  3. מחממים מחבת טפלון עם כף שמן זית, צולים את נתחי העוף משני הצדדים כדקה מכל צד ומעבירים לסיר נירוסטה או לתבנית פיירקס עם מכסה שאפשר להכניס לתנור. מפזרים גם את תפוחי האדמה.
  4. לאותה מחבת להוסיף עוד חצי כף שמן זית, לטגן את הבצל והשום, להוסיף עגבניה, פטריות, צימוקים, שזיפים מיובשים, אבקת מרק פטריות, 1/4 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור וקינמון. להוסיף כוס מים ולערבב היטב, לבשל כ- 5 דקות ולהוריד מהאש.
  5. לשפוך את התערובת על נתחי העוף שבסיר, לכסות ולהכניס לתנור בחום של 180 מעלות כשעה וחצי.
  6. בתיאבון (:

*שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.





עוז והדר ברשת
  לעמוד שלנו »
  לערוץ שלנו »

כתובת
כתובת: ת.ד 865 שגב שלום
טלפון: 08-6293200
פקס: 08-8610800