English »
פסטרמה ביתית

מתכונים

פסטרמה ביתית

מצרכים למשרה:

  • 1/2 חזה הודו נקי,עוף עוז והדר
  • 2 שיני שום, קלופות ופרוסות
  • 4 גבעולי סלרי עם העלים
  • 1 פלפלון צ'ילי חריף, ללא הגרעינים (אפשרות)
  • 1/2 כף גרגירי פלפל אדומים או שחורים או בכמה צבעים
  • מים קרים, לכיסוי
  • 1 כף מלח גס
  • 1 כף סוכר

מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים תבנית אפייה.


לציפוי:

  • 1 כף שמן זית
  • 4 כפות סילאן, חצר כנרת
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה או חריפה או מעושנת
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

המשרה:

  1. מכינים כלי שיכיל בנוחות את חזה ההודיה, בעל שוליים גבוהים.
  2. מניחים את הנתח בכלי ומוסיפים את השום, הסלרי, גרגרי הפלפל והצ'ילי (אם רוצים).
  3. מוסיפים מים כך שיכסו את הנתח.
  4. מוסיפים את המלח והסוכר ומערבבים. מכסים בניילון נצמד, מאחסנים במקרר למשך 24 שעות.

הציפוי:
  1. מוציאים את הבשר מהמשרה. מניחים בתבנית.
  2. שמים בקערה את השמן, הסילאן, הפפריקה, הפלפל השחור והמלח.
  3. מורחים את הנתח בציפוי מכל צדיו.
  4. צולים 20 דקות בתנור, עד שהנתח מזהיב.
  5. מכבים את התנור ומשאירים את הנתח בתוכו, בלי לפתוח,עשר דקות נוספות
  6. מוצאים ומצננים קצת, פורסים דק.
  7. ניתן לשמור עד שבוע במקרר בקופסה אטומה

לצפייה בהכנת המתכון





עוז והדר ברשת
  לעמוד שלנו »
  לערוץ שלנו »

כתובת
כתובת: ת.ד 865 שגב שלום
טלפון: 08-6293200
פקס: 08-8610800