עוף בתנור עם תפוחי אדמה
אחד ממתכוני העוף הבסיסיים ביותר אך גם הטעימים ביותר.
מצרכים:
- 3 כרעיים מופרדות
- 5 תפוחי אדמה פרוסים דק
- 1/4 כוס שמן זית
- כפית חרדל
- כף דבש
- כף פפריקה
- 2 כפות שמן זית נוספות
- אבקת מרק
- פלפל שחור גרוס דק
- מלח
הוראות הכנה
- יש לשם בקערה גדולה את חלקי העוף.
- לאחר מכן יש להוסיף את השמן, החרדל, דבש, פפריקה, תבלינים ולערבב היטב עד שהעוף יקבל את התיבול מכל הכיוונים.
- להוסיף את תפוחי האדמה לקערה ולהוסיף את שארית שמן הזית ולערבב בעדינות.
- לסדר את תפוחי האדמה בתבנית בשכבה אחת ומעליהם להניח את העוף.
- להפעיל לחום בינוני של 118 מעלות omega replica(יש לחמם 10 דקות מראש) ולאפות כרבע שעה או עד שתפוחי האדמה רכים.
|