עוף בצ'אטני מנגו עם חלב קוקוס
מנה אקזוטית וטעימה.
מצרכים (5 מנות):
- 2 כפות שמן
- 1 בצל,קלף ופרוס
- 1 ק"ג נתחי פילה עוף, עוף עוז והדר, כל נתח חתוך ל3
- 1 פלפלון צ'ילי ירוק, ללא הגרעינים, פרוס דק
- 1 פיסת שורש ג'ינג'ר מקולף
- 1 שן שום קלופה
- מלח, פלפל שחור
- 1 בקבוק, נפטון (150 מ"ל) צ'אטני מנגו מוכן
- 1 מכל חלב קוקוס
- 2 כפות כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
אפשרויות להגשה:
- אורז לבן דביק מבושל (ראו מתכון בהמשך)
- כוסברה
הוראות הכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה כ-15 דקות, עד שהוא שקוף ואז מתחיל להזהיב ולהתקרמל קצת.
- מוסיפים את הצ'ילי ומטגנים קלות, מגררים פנימה את הג'ינג'ר ואת השום, מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים תוך ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהוא מזהיב מכל הצדדים.
- מוסיפים את צ'אטני המנגו ומערבבים, מבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה כמה דקות, מערבבים, מוסיפים את חלב הקוקוס ומבשלים עוד כמה דקות עד הסמכה.
- מוסיפים את הכוסברה (או הפטרוזיליה) ומעט מלח, מערבבים ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות.
ההגשה: עורמים על אורז דביק מהעוף עם הרבה מהרוטב, מוסיפים מהכוסברה ומגישים.
הוראות הכנה (אורז דביק)
מצרכים :
- 1/2 1 כוסות אורז עגול קצר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות מים
- שמים את האורז בסיר (רצוי בעל תחתית עבה), יוצקים את המים, מוסיפים את המלח ומשהים בסיר רבע שעה, עד שכמעט כל המים נספגים באורז.
- מכסים ומבשלים (בלי להוסיף מים) על להבה גבוהה עד לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה לבינונית נמוכה ומבשלים רבע שעה.
- מכבים את הלהבה, לא פותחים את הסיר ולא נוגעים באורז 10 דקות. מוכן.
|